Tarihçe

Okulumuz eğitim-öğretime 2020  yılında açılmıştır.

             Okulun mülkiyeti il özel idaresine aittir.


 

O

Adana İlininSeyhan İlçesiGürselpaşamahallesi75555sokakno:5 Kıyıboyu Caddesiadresinde2020yılındayapımı tanımlanan   Şehit Samet Özkan İlkokul eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye genelinde tüm okullarda normal eğitime geçişin gerçekleşeceğini, ikili eğitim okulların artık son bulacağınıaçıklaması ve Bakanlık bünyesinde Türkiye geneli çalışmaların bu yönlü başlatılmasıyla bizim okulumuz için de Adana ilimiz de yeni bir ilkokul kademesine uygun okul binasının yapımı plan ve program dahiline alınmış ve okulumuz için Gürselpaşa mahallesi 75555 sokak adresine 24 (yirmi dört) derslikli son teknoloji yeni bir okul yapımı başlanmış vebitirilmiştir.

06/11/2019 tarihinde Valilik Makamının onayıyla yeni binaya taşınma iş ve işlemleri, okul binasının eğitim araç ve gereçleri kapsamında eğitim öğretime uygun hale getirildikten sonra 01/09/2020 tarihinde yeni binasında eğitim öğretime ilk olarak başlamıştır.

 

Okulumuz adını,  yeni  yapılan  okulumuza  Adana İl Milli  Eğitim  Müdürlüğünün  Ad Verme kararıyla Adana'mızın ölümsüz kahramanlarından biri olan Şehit Samet Özkan'ın anısına, "Şehit Samet  Özkan İlkokulu" isminin verilmesiyle kararlaştırılmıştır.

                  

       E Twinning,Kızılay'a Kan Bağışı projeleri okulumuzda devam etmektedir.

      



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 2  kişi beğendi