Haberler

Haberler

ANNELER GÜNÜ

ANNELERİ GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMI

Devamı

BİLİM ŞENLİĞİ

ÖĞRENCİLERİMİZİN DERSLERİNDE HAZIRLADIKLARI BİLİMSEL ÇALIŞMALAR SERGİLENDİ.

Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Okulumuzda coşku ile kutlanmıştır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Okulumuzda coşku ile kutlanmıştır.

Devamı

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI

Sağlık Bakanlığımız tarafından Kasım 2011 yılından bu yana “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı” yürütülmektedir. Söz konusu program kapsamında fazla tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkilerine yönelik kamuda farkındalık oluşturulması ve bilgilendirme yapılması, aşırı tuz tüketiminin azaltılması amacıyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Tuza Dikkat Haftası” etkinlikleri yapılmaktadır. Her yıl belirlenen farklı bir tarihte gerçekleştirilen  “Dünya Tuza Dikkat Haftası” bu yıl 21-26 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Tuz, besinlerin doğal bileşiminde bulunduğu gibi, deniz tuzu (deniz suyunun buharlaştırılması ile elde edilir) ve kaya tuzu (halite, göl yataklarından veya toprak altından elde edilir, kurutulur) olarak da elde edilir. Genel olarak tuz sodyum ve klorürden oluşur. Sodyum klorür içeriği tüm tuzlarda (kaya, deniz, sofra tuzu) yaklaşık olarak aynıdır.         Aşırı Tuz (Sodyum) Tüketimi; Kan basıncımızı yükseltmekte, inme, kalp krizi, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, osteoporoz (kemik erimesi) ve bazı kanser türlerinin oluşmasına neden olabilmektedir.         Bilindiği gibi Dünya Sağlık Örgütü günlük kişi başı tuz tüketimini 5 gramın altında önermektedir ve bu miktar bir tepeleme bir çay kaşığına (silme bir tatlı kaşığına) denk gelmektedir. Günlük olarak tüketilmesi önerilen bu miktar; gün içinde tüm besinlerimizle aldığımız tuzu (sodyumu) da kapsamaktadır.         AŞIRI TUZ İÇEREN BESİNLER Hazır soslar (soya, ketçap, barbekü, tartar, salsa, hardal, makarna vb soslar) Atıştırmalık ürünler (cips, tahıl bazlı bar, meyve bazlı bar, patlamış mısır gibi) Tuzlanmış kuruyemişler (fındık, fıstık, ceviz, badem, leblebi, kavurga, kabak ve ayçiçeği çekirdeği, her türlü çekirdek içi vb.) Turşu ve salamura besinler (siyah ve yeşil zeytin, sebze turşuları), balık konserveleri, tuzlanmış ve/veya salamura edilmiş et ve balık ürünleri Aromalı/aromasız, doğal/doğal olmayan gazlı/gazsız mineralli içecekler Geleneksel olarak evlerde hazırlanan turşu, salça, tarhana, yaprak salamurası vb. besinlerdir.           AŞIRI TUZ TÜKETİMİNİ NASIL AZALTABİLİRİZ?         1.Yaptığımız yemeklerde kullandığımız tuz miktarını yavaş yavaş azaltalım, ağız tadınız zamanla az tuza alışacaktır,         2.Yemeklerimizi lezzetlendirmek için tuz yerine; çeşitli baharatlar, dereotu, maydanoz, limon ve sarımsak gibi besinler kullanalım,         3.Çocuklarınızda yemeklerine tuz ekleme alışkanlığı gelişmemesi için sofranızdan tuzu ve tuzlu sosları kaldıralım,         4.Hazır besinleri satın almadan etiketini mutlaka okuyalım ve daha az tuz içerenleri tercih edelim,         5.Turşu, konserve, salamura yaprak, zeytin ve peynir gibi besinleri tüketmeden önce mutlaka suyla yıkayalım/suda bekletelim; daha fazla taze sebze ve meyve tüketelim.           Unutulmamalıdır ki genellikle besinler gereksinmeden daha fazla sodyum içerirler. Tüketilen sodyumun büyük bir kısmı mutfak masasında yemeklere eklenen tuzdan değil, işlem görmüş besinlerden gelir. İşlem görmemiş besinlerde de doğal olarak tuz bulunabilmektedir. Ayrıca mutfağımızda çok sık kullandığımız salçanın da tuz içeriği göz ardı edilmemelidir.           Özetle sağlığımız için daha az tuz tüketelim ama İYOTLU TUZ tüketelim.  

Devamı

18 MART ÇANAKKALE MENÜSÜ

OKULUMUZ 2 C SINIFI VELİLERİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNE ÇORBA DAĞITIMI YAPMIŞTIR.

Devamı

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

Devamı

SPORTİF SALSA DANSI ŞAMPİYONASI

TÜRKİYE DANS FEDERASYONU SPORTİF SALSA ŞAMPİYONASI ÇOCUKLAR KATEGORİSİ TÜRKİYE 3. OLAN OKULUMUZ 3 D SINIFI  ÖĞRENCİSİ KEREM AYAN I TEBRİK EDİYORUZ.

Devamı

ŞEHİT SAMET ÖZKAN MANGALA TURNUVASI

OKULUMUZDA YAPILAN MANGALA TURNUVASINDA 1. 4 E SINIINDAN RAZİYE İREM SAKALLI 2. 3 F SINIFINDAN ABDULLAH AKKIŞ VE 4 C SINIFINDAN ASYA ALTUN 3. 4 D SINIFINDAN NİMET ECE YÜZGEÇ OLMUŞTUR...ÖĞRENCİLERİZİ TEBRİK EDİYORUZ

Devamı

12 MART İSTİKLAL MARŞINI KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY U ANMA GÜNÜ

12 MART İSTİKLAL MARŞINI KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY U ANMA GÜNÜ

Devamı

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

Devamı

AFET VE ACİL DURUM EĞİTİMİ VE TATBİKATI

AFET VE ACİL DURUM EĞİTİMİ VE TATBİKATI

Devamı

OKUMA BAYRAMI

1 C SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU OKUMA BAYRAMI

Devamı

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ HALK OYUNLARI YARIŞMASINDA İL ÜÇÜNCÜSÜ OLMUŞTUR.

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ HALK OYUNLARI YARIŞMASINDA İL ÜÇÜNCÜSÜ OLMUŞTUR.

Devamı

OKULUMUZ 3 D SINIFI ÖĞRENCİSİ ADENSU VARAK MİNİKLER TEKWANDO İL BİRİNCİSİ OLMUŞTUR.

OKULUMUZ 3 D SINIFI ÖĞRENCİSİ ADENSU VARAK MİNİKLER TEKWANDO İL BİRİNCİSİ OLMUŞTUR.

Devamı

4/D SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN YEŞİLAY HAFTASI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI

4/D SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN YEŞİLAY HAFTASI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI

Devamı